(untitled) (Књижевна историја — часопис за науку о књижевности, 2021)
Издавачка кућа Службени гласник, у оквиру библиотеке Књижевне науке, објавила је превод студије британске слависткиње Силије Хоксворт (Celia Hawkesworth) Гласови у сенци. Жене и књижевност у Србији и Босни. Студија је изворно штампана на енглеском језику као издање Централноевропског универзитета (CEU Press) 2000. године. Силија Хоксворт је била дугогодишња предавачица српске и хрватске књижевности на School of Slavonic and East European Studies, UCL. Ауторка је студија о Иви Андрићу и преводитељка са српског и хрватског језика (превела је на енглески дела Иве Андрића, Дубравке Угрешић, Даше Дрндић).