Литерарни поход у егзодусно: Парусија Славице Гароње (Књижевна историја — часопис за науку о књижевности, 2026)
У раду анализирамо егзодусне теме и хронотопе романа Парусија: гласови испод папрати Славице Гароње. Роман је сагледан као чинилац крајишке линије српске новоисторијске прозе, а у методолошком контексту делимичне заснованости на „поетици језовитогˮ (према терминолошком одређењу Дејвида Нориса), с ликовима и (раз)говорима умрлих који је, са сличним темама и хронотопима везаним за насиље на просторима садашње Републике Хрватске афирмисао Јован Радуловић збирком прича Голубњача и романом Прошао живот.