Читање у доба дигиталне револуције: Maryanne Wolf, Reader, Come Home: The Reading Brain in a Digital World. New York: Harper Collins, 2018 (Књижевна историја — часопис за науку о књижевности, 2021)
Нова књига Меријен Вулф, професорке неуролингвистике и когнитивних наукa, директорке Центра за дислексију на Универзитету у Лос Анђелесу (UCLA) и Центра за читање и језик на универзитету Тафтс, ауторке утицајне студије о историји читања, Пруст и лигња (Proust and the Squid: The Story and Science of the Reading Brain, 2008) и, по сопственом опису, „проучаваоца читалачког мозга“, истражује преображај и положај читања у доба муњевитог технолошког напретка.